top of page

SANDE FOTO
FOTOGRAF RAKEL SANDE

HeI! Mitt navn er Rakel, eg er 26 år og kjem opprinneleg fra Fosnavåg, Møre og Romsdal, men har dei siste åra vært busatt på Byrkjelo i vakre Vestland fylke.

Eg har heile mitt liv hatt ein stor lidenskap for foto og film, og har no endeleg tatt mot til meg å starta opp som portrettfotograf! Eg har ein del erfaring innan fotografi fra hobbybasis, samt ulike kurs og skulegang.  

Gjennom mine fotograferingar ønske eg å ta vare på minna fra den verdifulle tida vi er i akkurat her og no, om det er som nyfødt, konfirmant eller forlova. Eg prøva å bruke naturen og naturleg lys mykje i mine fotograferingar, men når været ikke tilet det, eller man ønske ei anna type fotografering blir det velutstyrte studio flittig brukt!

INFORMASJON 

Ofte stilte spørsmål

UNDER FOTOGRAFERINGA?
Under fotograferinga jobbar vi saman for å skape dei bilete du/dykk ønske. Eg jobbar for å vise det ekte mennesket, og skape gode minner, samtidig som eg held meg til min fotostil og leikar med fargar, komposisjonar og lys. 

Eg ønsker at å være på fotografering hos meg skal være ei god oppleving for alle. Eg sett av god tid til fotograferinga slik at vi får dei resultata vi måtte ønske. Ved nyfødtfotografering og småbarnsfotografering blir det satt av ekstra god tid, dette for å ivareta barets behov og skape ei god atmosfære slik at barnet, og de som foreldre skal føle de trygge.

KVAR SKJER FOTOGRAFERINGA?
Kvar fotograferinga skjer er opp til deg/dykk som bookar fotografering og kva type fotografering du/dykk ønsker. Har du/dykk spesielle ønske for kvar fotograferinga skal forgå er det heilt supert, om ikkje kjem eg gjerne med forslag da eg har fleire gode lokasjonar eg ofte brukar.

Eg held til på Byrkjelo i Gloppen kommune, her har eg studio i kjellaren i huset eg bur i. Ønske du/dykk ei rein studiofotografering er det ønskeleg at du/de kjem hit. Eg har nyfødtstudio og andre flyttbare studiorekvisita som kan flyttast på, om de ønske til dømes nyfødtfotografering heime hos deg/de.

- Eg kjem gjerne til deg/dykk å fotograferer. Ved køyring over 30min kvar veg kjem køyregodtgjersle i tillegg, dvs. 3,5,- per km.
- Fotografering i Fosnavåg/Hareid/Ulstein er det fastpris på 500kr i køyregodtgjersle.
- Ved fleire avtalte fotograferingar på same strekning vil køyregodtgjersla bli fordelt på antall oppdrag, de vil bli informert om dette.

KVA SKAL EG/VI HA PÅ UNDER FOTOGRAFERINGA?
Antrekk er ein viktig del av fotograferinga og påverkar i stor grad resultatet. Derfor er det fint om de tenker over dette før fotograferinga. Nøytrale fargar på klede, strikk, dongeri, blondar er ofte eit trygt val, er ikkje det stilen de føretrekk er ein god hugseregel å prøve å unngå mykje mønster/sterke farger og store logoar som stel merksemda i bilete. Tenk gjere over sko/sokke val.


Det er også ein lurt å ta med to eller fleire antrekk om ønskeleg for å skape variasjon i bileta. Spesielt på fotografering for dei minste. 

GJENNOMFØRT FOTOGRAFERING, KVA NO?
Innan to veker etter fotograferinga vil de mota ein link på mail til eit utveljingsgalleri som de har tilgang til i to veke. Utveljingsgalleriet inneheld omtrent 30 bilete som er lett behandla. Her kan du velje ut die bileta du ønske, ønsker du fleire bilete enn pakken du kjøpte inneheld kan det kjøpast utanom.
NB: Alle bileta i utveljingsgalleriet har vassmerke over seg og skal kunn nyttast til utveljing.  

Når du har valt dei bileta du/dykk ønske, vil de mota ein faktura med 14 dagar forfall. Når denne er registrert betalt, ferdigstiller eg bileta. Du vil mota bileta på ein mail innan 14 dagar etter registrert med dei ferdige bileta.
Bileta vil bli levert i fire ulike format:
farger, svart/kvitt, standar format og høgoppløyseleg.

NB!!Hugs å last ned bilda på pc/minnepenn so raskt som råd, linken vil låse seg etter 7 dagar og har eit opningsgebyr på 350,- for ny link.

BETALING
Etter de har valgt ut bileta de ønsker kjem det ein faktura på mail.
Det å bruke fotograf kan for dei fleste være ei stor investering, derfor tilbyr Sande Foto oppdeling av fakturaen i 1, 2 eller 3 delar alt etter den endelege summen på fotograferinga og filer.
 
For meir informasjon rundt oppdeling av faktura, ta kontakt på mail 
sande.foto@gmail.com

BRUKSRETT PÅ BILETA:
- De har fri bruksrett på bileta til privat bruk.
- All bruk av bileta skal krediterast (Eks.: «Foto: Sande Foto». Instagram @Sande.foto)
- Alle bilete de mottek er ferdig behandla og skal ikkje redigerast, leggast filer over o.l.

bottom of page